connect by KPN SAMSUNG

Nieuws

Game Nieuws
3 oktober 2018

GAMING SCHOOL IN FRANKRIJK GEOPEND!

In Frankrijk is het sinds 2 oktober mogelijk om een opleiding te volgen gerelateerd aan gaming. Ja echt waar.. dit is geen grap. In Lyon is op 2 oktober de Gaming Campus geopend.
De school is opgericht door specialisten in het hoger onderwijs die bekend zijn met de videogame industrie, de “Gaming Business School” streeft ernaar om de talenten van morgen te trainen die gamebedrijven nodig hebben.
Op de “Gaming Business School” afgekort G.B.S is het mogelijk om een bachelor of een master te volgen. Een bachelor duurt 3 jaar en is een bachelor gericht op video game en e-sport management.
De master duurt 2 jaar waarbij er een keuze gemaakt kan worden in 3 specialisaties, de eerste vooral gericht op marketing (communicatie en digitale transformatie van videogames) de tweede vooral gericht op ondernemerschap (projectmanagement en video game innovatie) en de laatste op management van eSports.

Er zijn drie grote projecten die je moet volgen wanneer je de opleiding doet.
Zo moet je bijvoorbeeld een stream opzetten, analyseren van publieksstatistieken en een vast publiek opbouwen. Daarnaast moet er een eSports evenement georganiseerd worden waarbij er een budget geregeld moet worden.
Ook komen hierbij business 2 business gesprekken kijken en moet daadwerkelijk het evenement uitgevoerd worden. Als laatste moet er media gemaakt worden rondom gamen, denk hierbij aan social media,  content maken en bepaalde doelgroepen bereiken.

Al met al lijkt dit dus een hele vette school, 1 nadeel.. de opleiding kost per jaar zo’n 8.500 euro en is dus niet voor iedereen weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Comments

  1. FreekBOIII schreef:

    Ik zou daar wel heen gaan, als ik het geld ervoor had….

  2. Profielfoto van Iggy Meer Iggy Meer schreef:

    Dat is wel een prijsje, maar je krijgt er wat voor terug